23 Ocak 2016 Cumartesi

Dudak Çatlamasına Bitkisel Çözüm

    Özellikle kış aylarında soğuk ve sert hava etkisine maruz kalan dudaklar kuruyarak çatlamaya başlarlar Bu hem acı verici hemde çirkin bir görüntüye sahip bir durumdur.Estetik açıdan kötü görünüme sahip olmasının yanısıra altında yatan başka nedenin olup olmadığı araştırılmalıdır.Genellikle hava koşullarından dolayı oluşan bu çatlaklar yeme,içme konuşma gibi temel gereksinimleri karşılama konusunda kişileri zor durumlara düşürmekle beraber bazı mimikler sonucu gerilerek derinleşebilmekte ve dahada acı verici hal alabilmektedir.Bir çok kez merhem ve krem gibi ürünler kullanarak sorunun önüne geçmeye çalışsakta bazen hava koşulları daha baskın çıkabilmektedir. Kullanılan nemlendiriciler yalanarak dudağın kurumasına sebep verir. Herkesin ortak sorunu olan dudak çatlaması yaz aylarındada meydana gelebilmektedir.Ruj sürerek dahada kötü görünümler elde ettiğimiz dudak çatlamalarına evde uygulayabileceğimiz basit ve sonuç veren uygulamalar mevcuttur.Hem doğal yollardan hemde daha pratik bir şekilde dudak çatlamalarından kurtulabiliriz.
                                                             
                                                                UYGULAMA 1
1 adet domatesi rendeleyerek suyu süzülür Posasının içerisine 1 yemek kaşığı bal ve  yemek kaşığı yoğurt karıştırılır..Hazırlanan merhem dudak ve dudak çevresine uygulanır.15 dakika bekletildikten sonra suyla durulanarak temizlenir.Bu uygulamada domates yerine salatalıkda kullanılabilir.Ancak rendelenen veya blendırdan geçirilen salatanın suyu çıkartılmalıdır.

UYGULAMA 2
1 çay kaşığı badem yağı, 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı vanilya karıştırılarak dudak ve dudak çevresine uygulanır.

UYGULAMA 3
Çatlayan dudaklara adaçayı,papatya, melisa gibi bitki çayı poşetlerinin herhangibirini uygulayarak problemin ortadan kalkmasına yardımcı olabilir ve çatlak oluşumunada engel olabilirsiniz.Dudaklara uygulanan poşet çaylar ölü derileri anında yeniler ve canlı bir görünüm kazandırır.

UYGULAMA 4
Gece yatmadan önce zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, kuşburnu ve badem yağlarından herhangibirini çatlayan dudaklarınıza sürerek sabaha kadar bekletilmesiyle dudaklarınızın nemlendirebilirsiniz.

UYGULAMA 5


1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırın Elde edilen karışımla ilk olarak dudaklarınızı hafif hafif dairesel hareketlerle ovun.Karışımın geri kalan kısmını dudaklarınıza sürerek 15 dakika bekletin ve ılık su yardımıyla durulayın.

Uzun süren ve geçmeyen dudak çatlamsının sebebi diyabet, kawasaki hastalığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve makrositoz olabilir.Uzun süre geçmeyen dudak çatlamasnın altında yatan başka nedenlerin olabileceği göz önünde bulundurulmalı ve bir uzman tarafından muayene edilmelidir.



1 yorum:

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.