9 Aralık 2015 Çarşamba

Zona Hastalığı Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Halk arasında gece yanığı ve kuşak hastalığı olarak bilinen zona (herpes zoster) virüslerinin sebep olduğu ciddi bir deri hastalığıdır.İlk etapta su toplayarak sonrasında kabuk bağlayan ciltde kabartı, kaşıntı,döküntü ve ağrıya sebep olan bant görünümlü bir cilt hastalığıdır.Su çiçeği oluşumunada sebep olan herpes zoster virüsü vücuda yerleştikten sonra vücudun direncinin düştüğü zamanı bekler. Yani su çiçeği rahatsızlığı geçirmiş bireylerde bu virüs mevcuttur ve uykudadır..Stres,birtakım  hastalıklar,travma,yorgunluk,yaşlılık,yeterli beslenememe vücut direncinin düştüğü dönemlerdir ve bu virüs bu dönemlerde harekete geçerek zona hastalığıyla kendini gösterir
   Zonanın oluşmasına sebep olan herpes zoster virüsü sinir köklerine yerleştiğinden  dolayı yarattığı ağrıların şiddeti çok fazla olur. Sıklıkla sırt, göğüs, boyun, bel, karın, yüz,kafa ve kalça bölgelerinde ortaya  çıkar.Bu tarz cilt hastalıklarında akla gelen ilk soru '' Zona hastalığı bulaşıcı mıdır?'' sorusu olabilir. Evet zona hastalığı bulaşıcıdır. Ancak bu hastalığa temas halinde su çiçeği geçirmemiş ve aşısını olmamış bireylerde bu virüsle ilk kez tanışacakları için  teması sonucu su çiçeği olarak geçer.Su çiçeği geçirmiş bireyler zona hastalığına karşı bağışıklık kazanmış dirençli kişilerdir.
   Çok sık olmasa da zona hastalığı baş ve yüz bölgesini etkileyebilir.Zona hastalığı tedavi edilmez ise virüsün sinirlere yerleşmesinden dolayı felç, işitme ve görme kaybı gibi ciddi rahatsızlıklarla karşılaşmak mümkündür.
  Yapılan tedavilere ek olarak iyileşme sürecini hızlandırmak amaçlı uygulayacağımız bir kaç bitkisel tedavide mevcuttur

KUŞBURNU
4 su bardağı suya 4 kaşık havanda ezilmiş kuşburnu eklenerek yarım saat kadar kaynatılır. Süzüldükten sonra nöbet şekeri ile tatlandırılarak günde 3 kez tüketilir.

LAHANA
10-15 yaprak lahanayı robottan geçirerek püre haline getirin.elde edilen püreyi temiz bir tülbente koyarak zona hastalığının bulunduğu kabarcıkların üzerine yerleştirin. Lahana öz sıvısının hastalıklı bölgeyle temasını sağlayın.

OĞUL OTU
Çeyrek litre  kaynatılmış suyun içerisine 2 çay kaşığı oğul otu ekleyerek dinlendirin.Ardından elde ettiğiniz sıvıyı hasta olan bölgeye uygulayın.

BİTKİSEL MACUN
2 çorba kaşığı bakla unu, 1 çorba kaşığı toz kişniş, 1 çorba kaşığı arı poleni, 1,5 çorba kaşığı keten tohumu yağı bir kap içerisinde tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılarak üzerine yarım kg bal eklenir ve tekrar karıştırılarak macun haline getirilir.Günde iki defa  1 tatlı kaşığı aç karnına tüketilir.

   Bütün bunların yanında zonalı bölgeyi saf zeytinyağı veya badem yağıyla hafif hareketlerle masaj uygulayabilir, Sirkeli su yardımıylada hastalıklı bölgenin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Semizotu, ıspanak ve armut zona hastalığı için önerilen diğer besinlerdir.Bunlardan bolca tüketmeye çalışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.