7 Aralık 2015 Pazartesi

Kireçlenme (Osteoartrit) Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Kireçlenme (osteoartrit) toplum arasında çok sık rastlanılan sorunlardan bir tanesidir.Eklemleri koruyan rahat hareket etmesini sağlayan kıkırdak dokunun deforme olmasıyla kireçlenme oluşur.Kıkırdak doku zamanla aşınmaya uğrayarak işlevini kaybeder ve eklemlerin birbirine sürtmesiyle ağrıya sebebiyet verir.Kıkırdak dokunun hasar görmesiyle çevre dokulardada hasar meydana gelebilir Bu durumda ağrıya neden olabilir.Bunun yanında kıkırdak dokunun yıpranmasıyla birlikte eklemlerde iltihaplanma sonucu ağrılarda oluşabilir.Her yaşa sahip kişilerde görülmesi mümkün olan kireçlenmeye genel olarak 45 yaşından sonra kilolu kişilerde ve bayanlarda daha sık rastlanılmaktadır.En çok etkilenen bölgeler diz,ayak,bel ve kalçadır. Diğer boyun, parmak gibi eklemlerde de görülme olasılığı yüksektir.
   Eklemlerinde kireçlenme mevcut olan bireylerde genel olarak eklemlerde sertlik,ağrı ve hareket kısıtlılığı görülür. Merdiven çıkamama,çıkarken zorlanma,çömelememe,sabahları uyandığında eklemlerde tutukluk,el parmaklarıyla herhangibir nesneyi tam kavrayamama,hareket esnasında eklemlerde çıtırdama gibi durumlarla karşılaşılabilir. Bu ağrılar zaman zaman hafifleyip zaman zaman artış gösterir.Birçok kez dayanılmaz hale gelerek günlük yaşamı ileri derecede etkileyebilir.
Henüz tıbbi anlamda kesin tedavisi bulunmayan kireçlenme (osteoartrit)  birtakım bitkisel tedavi yöntemleriyle hafifletilebilir.



İBRAHİM SARAÇOĞLU ÇINAR YAPRAĞI KÜRÜ
1 su bardağı klorsuz suyun içerisine 2 yemek kaşığı kurutulmuş çınar yaprağını ekleyerek 45 sn boyunca ocakta kaynatın.Süre dolduktan sonra ocaktan alarak süzün.Sabah öğle ve akşam yemeklerden önce tüketin.Her tüketim taze hazırlanmış olmalı buna dikkat edin.İlk hafta hergün bu uygulamayı gerçekleştirin İkinci hafta iki günde bir üçüncü hafta üç günde bir ve dördünü hafta dört günde bir uygulayarak bir aylık süreyi tamamlayın.Bu uygulama esnasında süt ve süt ürünleri tüketmemeye özen gösterin.

BİTKİSEL YAĞLAR                                                                                        kırkkilitotu
1 yemek kaşığı çörek otu yağı.yarım çay bardağı süzme zeytin yağ,2 tatlı kaşığı biberiye yağı, 1 tatlı kaşığı kekik yağı, 1 tatlı kaşığı limon yağını bir kabın içerisinde karıştırarak kireçlenmenin mevcut olduğu bölgeye masaj yardımıyla uygulayın ve streç filimle sararak 1 saat bekletin.

KIRKKİLİT OTU
1 bardak kaynatılmış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kırkkilit otu ekleyerek 7 dakika kadar demleyin ve ardından süzerek günde iki kez tüketin.Her tüketimin taze hazırlanmasına dikkat edin

YEŞİL SOĞAN
1 yemek kaşığı doğranmış yeşil taze soğanı bir
buçuk çay bardağı suyun içerisinde kaynatarak süzdükten sonra günde 3 defa tüketmeniz kireçlenme  sorununuza yardımcı olacaktır.

KARAHİNDİBA VE NANE
4 fincan suyun içerisine 1 fincan karahindiba ve nane ekleyerek kaynatın. Süzerek suyunu günde 3 defa tüketin lapasınıda kireçlenme olan bölgeye sürün.

1 yorum:

  1. Selamlar kireçlenme için çınar yaprağı kürünü ne çok aç ne çok tok tüketin kireç bobreklerınızden atıldığı için bıbreklerınız zarar görmemesi için yemekten iki saat sonra taze hazırlayıp için ilk başta ağrılar aşırı derece artıyor ise faydasını göreceksiniz demektir ama size faydalandıgım diğer bır şifalı yiyecektende bahsedeyim eğer agrılarınız kronik ise mevsimsel ise kansızlık çekiyor iseniz birde denir hindiyı deneyin her sabah aç karnına yiyin yedi gün içinde etkisini hissedeceksiniz vucudunuz daha dinç olacak agrılarınızda ıse hafıfleme vesilesi olacaktır bu güzel bilgileri bizimle paylaşanlardan Allah cc razı olsun şifa Allahtan elhamdülillah bulduran paylastıran Rabbime selam sevgilerle :)

    YanıtlaSil

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.