7 Kasım 2015 Cumartesi

Egzama Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

     İçsel ve dışsal faktörlerin etkisiyle ortaya çıka deri iltihaplanmasına egzama denilmektedir.Halk arasında oldukça yaygın olan bu hastalık her yaştaki bireylerde görülebileceği gibi en çok çocuklarda karşılaşılan bir deri hastalığıdır.çocuklarda oluşan egzama kendiliğinden iyileşebilir. Ancak yetişkinlerde mevcut olan egzamanın kesin tedavisi yoktur.Ancak bazı yöntemlerle kontrol altına alınabilir.
      Oluşum sebebi henüz bilinmiyor olsada genellikle duygusal sıkıntı ve alerji nedeniyle ortaya çıkabilmektedir.Kozmetik ürünleri ve yağlı deri, Sigara,toz,kum,toprak,sık sık vücudu sabunlama,uzun süren sıcak banyo,terleme,kuru cilt egzamanın oluşumunu etkileyici faktörler arasındadır.Genellikle kalıtsal bir hastalık olduğu düşünülür. Kesinlikle bulaşıcı değildir.
   Kızarıklık,içi su dolu kabarcıklar,kaşıntı,kepeklenme, sulanma,yanma,deride çatlama,kalınlaşma egzamanın tipik belirtileridir.egzamalı bölge mümkün olduğunca kaşınmamalıdır. Kaşıma tahrişe,çatlamaya,ve egzamanın geniş bir alama yayılmasına sebep olabilir.

DUT KURUSU
3 su bardağı suyu kaynatın ve içerisine bir avuç dolusu kuru dutu ekleyin. altını kısarak 5 dk daha kaynatın.elde ettiğiniz dut kurusu suyunu dayanabileceğiniz sıcaklığa göre ayarlayarak egzamalı bölgeye dökün. egzama el ve ayaklarınızda ise suyun içinde el ve ayaklarınızı bekletin .vücudunuzun başka bölgesinde ise bu suyu problemli bölgeye dökün bekleme süresi on dakikadır.haftada 3-4 defa
 bu uygulamayı gerçekleştirin.

TEREYAĞ VE KINA
1 çay bardağı tuzsuz tereyağı ve 1 çay bardağı kınayı bir kabın içerisinde karıştırın. Krem haline gelen karışımı egzamalı bölgeye uygulayın.

İSPİRTO
1 çay bardağı ispirto içerisine  10 adet aspirin atarak karıştırın ve egzamalı bölgeye sürün.

MUZ
1 adet muzu ezerek püre haline getirin ve içerisine 1 adet taze limon suyu ekleyerek merhem haline getirin.hasta olan cilde sürün.

ISIRGAN OTU
1 avuç ısırgan otunu bir miktar ispirto ile karıştırarak 1 hafta bekletin sonrasında aynı miktarda su
 ekleyerek egzamalı bölgeye pansuman şeklinde uygulayın.

-Bütün bunların yanında papatya içeren krem veya papatya suyu egzamalı bölgeye uygulayabilirsiniz.
-Lavanta çiçeği ile hazırlanmış kürü sorunlu cildinize pansuman yapabilirsiniz lavantanın toksinleri uzaklaştırıcı ve cildi yumuşatıcı etkisi vardır.bu kürü bir miktar lavanta çiçeğini bir bardak kaynamış suya atarak hazırlayabilirsiniz.
-Meyan köküyle evde hazırladığınız suyu egzamalı bölgeye sürebilirsiniz ve meyan köklü kremlerle hastalıklı bölgeyi tedavi edebilirsiniz.
-Bir tutam adaçayını 1 bardak sütle birlikte kaynatarak ılıdıktan sonra egzamalı bölgeye uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.