8 Kasım 2015 Pazar

Anksiyete Bozukluğu Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Kaygı,üzüntü ve stres hepimizin hayatında varolan duygusal durumlardır.Kimimizin aile kimimizin maddiyat,geçim,çocuk,hastalıklar,hayatı etkileyici kayıplar gibi bir çok sıkıntılı dönemlerimiz vardır.Aslında bu gibi durumlara tepki vermek gayet normaldir.Çünkü kaygı günlük hayatımızdaki birçok sorunlarda tedbirli olmamız konusunda bize yardımcı olur.
   Ancak anksiyete bozukluğunda kişi olması gerektiğinden daha fazla kaygılıdır.Herşeyin en kötüsünü düşünme ve kendine dert edinme durumundadır.Çocukluk döneminde başlayarak ergenlik döneminde sinsice ilerleyerek kendini gösterir.Kişi kendini denetleyemez ve aşırı evhamlı hale gelir.Herşey isteği dışında gelişir.Sürekli bir huzursuzluk içerisindedir.
   Anksiyete bozukluğu yaşayan bireylerde konsantrasyonda azalma,yorgunluk,aşırı sinirlilik,heran kötü haber alacakmış endişesi,çıldırma hissi,ölüm korkusu,uykudan irkilerek uyanma,bütün bunların yanında sinir sisteminin aşırı çalışmasıyla  kaslarda gerginlik, kas ağrıları,kalp çarpıntısı,ellerde titreme,terleme,tıkanma,nefes almada güçlük,boğulma hissi.baş ağrısı,baş dönmesi,ağız kuruluğu ve sürekli hastaymış gibi hissetme gibi tipik belirtiler görülmektedir.
   Peki anksiyete bozukluğuyla doğadan faydalanarak nasıl başedebiliriz sorusuna cevabım aşağıda sıralamış olduğum bitkisel yöntemlerle olacak.

  ISPANAK,MAYDANOZ,TERE
Bir miktar maydanoz ve ıspanak saplarını 5 dakika suda kaynatın. elde edilen suyu sabah tüketin. akşamları ise bir miktar ıspanak sapıyla tere otunu kaynatın ve ılıyan suyu akşamları tüketin bu uygulamaları aç karnına yapmanız etkili olacaktır.bu küre 1 hafta devam edin.2. hafta iki günde bir,3. hafta üç günde bir şeklinde uygulayın

    BİTKİ ÇAYLARI
   Gerçek oğul otu bitkisiyle hazırlanan bitkisel çay sinirlerinizi yatıştırmada ve rahat bir uyku çekmenizde yardımcı olacaktır.Papatya ile hazırlanan bitkisel çayda anksiyete sorununun önüne geçmenizde etkili olacaktır.Biberiye otuyla hazırlanan çayda sizi yatıştırmada etkili çözümdür. B
u çayları bir bardak kaynamış su içerisine birer tutam ekleyerek ve demlenmesini bekledikten sonra süzerek içebilirsiniz.

    BADEM
10 adet çiğ bademi akşamdan suyun içerisine koyun.sabah yumuşayan badem kabuklarını soyun.1 su bardağı ılık süt,bir miktar zencefil ve 1 hindistan cevizi içini blendır yardımıyla karıştırarak parçalanmasını sağlayın ve bu karışımı gece yatmadan önce tüketin.

  PORTAKAL SUYU
1 bardak taze sıkılmış portakal suyunun içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve bir tutam hindistan cevizi ekleyerek elde ettiğiniz karışımı tüketin. Rahatladığınızı hissedeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.