26 Ekim 2015 Pazartesi

Siyah Noktalara Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Siyah nokta cilt gözeneklerinin genişlemesinin belirtisidir. Genişleyen gözenekler yağ birikimine sebep olur. Siyah noktalardan kurtulmanın ilk çaresi genişleyen gözenekleri sıkı hale getirmektir.Siyah noktalardan sizlere önereceğim maskeler sayesinde kolayca kurtulabilir pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.
       UYGULAMA 1:
    Bir kabın içinde yarım limon suyuyla 4 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın ve cildinize dairesel hareketlerle sürün On beş dakika kadar kurumasını bekleyip ılık su yardımıyla durulayın.Bu uygulamayı haftada bir yapabilirsiniz.

       UYGULAMA 2:
   Yarım limon suyuyla bir yumurta akını metal bir kabın içinde karıştırarak ocakta ılıyana kadar ısıtın Bu karışımı temiz cildinize sürün ve 15 dakika kadar bekletip durulayın Bu uygulama haftada iki kez yapılırsa siyah nokta oluşumuna engel olabilirsiniz.

     UYGULAMA 3:
    Cam bir kabın içine 2 çay kaşığı bal 3 çay kaşığı kil ve 2 çay kaşığı badem yağını koyarak karıştırın ve cildinize masaj yaparak uygulayın Yarım saat bekletin Ardından soğuk suyla durulayarak nemlendirici bir krem sürün. Bu uygulamada haftada 2 kez uygulanabilir.

     UYGULAMA 4:
    Bir tatlı kaşığı yoğurt ve bir çay kaşığı karbonatı karıştırın.Köpük kıvamına gelen bu maskeyi cildinize uygulayarak kurumasını bekleyin.Kuruyan maskeyi elinizle ovarak soyulmasına yardımcı olun bu esnada ölü hücreler ve siyah noktalar bu karışımın yarattığı peeling etkisiyle temizlenecektir Ilık suyla durulayın Bu uygulama haftada yalnızca bir kez uygulanmalıdır.

    UYGULAMA 5:
        Bir yemek kaşığı yoğurdu toz haline getirilmiş yulafla karıştırın karışıma 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı zeytin yağı ilave edin ve cildinize bu karışımı uygulayın.15 dakikalık bekleme süresinin ardından ılık suyla temizleyin.

    UYGULAMA 6:
Diş fırçası tekniğiyle siyah noktalardan kurtulmanız mümkün. Diş fırçasına bir miktar diş macunu koyun ve siyah noktalı bölgeye dairesel hareketlerle uygulayın. Diş macununun içerisinde bulunan mentol nedeniyle tahriş yaratabileceğinden diş fırçasını gözlerinizden uzakta tutun ve diş fırçanızı her seferinde kaynar suyla sterilize edin.

 Siyah nokta sorunu yağlı cilde sahip olanların sorunudur O nedenle verilen maskeler haftada iki kezden fazla yapılmamalıdır Aksi taktirde ciltte  kuruluğa ve tahrişe sebep olabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.