26 Ekim 2015 Pazartesi

Saç Kıran Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

      Saç kırana ne iyi gelir? Saç kıran nasıl tedavi edilir? Saç kıranı hangi bitkisel ürünlerle tedavi edebiliriz sorularına bu makalemizde yer vereceğiz.
       Halk dilinde saç kıran tıp dilindeyse 'Alopesi areatada 'olarak bilinen saç ve sakallarda belli bölgelerdeki dökülmeye sebep olur.Halka görünümünde olan hastalıklı bölgenin çevresi kırmızı orta kısmı ise beyazdır.Bulaşıcı bir hastalık olmasından dolayı bu rahatsızlığı yaşayan bireylerin tarak, toka, şapka gibi özel eşyaları kullanılmamalıdır. Uzaktan bulaşabilen bir hastalık değildir
     NEDENLERİ
 Problemli hayat şartları, aşırı stres, aşırı yorgunluk, bağışık sistemindeki bozukluklar, saç köklerine yerleşen mantar.
     TEDAVİ
 Belki birçoğumuz sarımsağın saç kıran tedavisinde çok etkili olduğunu biliyoruzdur Ama yinede bilmeyenler için bu paylaşımsa bulunacağım.İlk olarak saç kıranlı bölge temiz ve sert bir sünger yardımıyla tahriş etmek amaçlı ovalanır ve ardından sarımsağın özü dediğimiz suyu çıkarılarak tuzla karıştırılıp saç kıranlı bölgeye sürülür Tabi bunun yanında bir kaç uygulama daha mevcut.

    -Saç kıranlı bölgeye bir kahve fincanı kadar taze sıkılmış soğan suyu bir yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırılarak sürülür.

    -Bir litre suyun içerisine toz haline getirilmiş defne yaprağından bir avuç koyularak su bitip lapa oluncaya kadar kaynatılır ve krem görünümündeki bu lapa saç kıranlı bölgeye uygulanır.

    -Bu uygulamalardan daha etkili sonuç almanız için saç kıran bulunan bölgeyi uygulamalardan önce traşlamanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.