29 Ekim 2015 Perşembe

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

     Mesane,idrar kanalı ve böbreklerden oluşan idrar yolları rahatsızlıklarıyla sık sık karşılaşılmaktadır.Mesane idrarı depolayan balon şeklindeki bir organdır Böbrekler ise  2 adet fasulye şeklinde yukarı sırt bölümünde bulunan kandaki atık maddelerin idrarla birlikte atılmasını sağlayan önemli bir organdır.
    İdrar yolu enfeksiyonu özellikle kadınlarda sıkça rastlanan bir sorundur.Erkeklerde ve çocuklarda daha az rastlanılmaktadır.Bu hastalığa sebep olan en büyük sebep tabiki bakterilerdir.Böbrek taşları,idrarın tamamen boşaltılmaması,genital bölgede yetersiz hijyen,kabızlık idrar yolu enfeksiyonuna sebep olan diğer faktörlerdir. Bazen kendiliğinden geçebileceği gibi bazende uzman eşliğinde antibiyotik tedavisi gerektirebilir.Teşhisi basit bir idrar tahliliyle koyulabilir.
    İdrar yaparken yanma,ağrı,cinsel ilişki esnasında ağrı,idrarda kötü koku ve kan görme,sık idrara çıkma,bulantı,kusma,halsizlik belli başlı belirtileridir
    İdrar yolu enfeksiyonuna karşı bazı standart bitkisel kürler mevcuttur.bunlardan bazılar;

Maydanoz: 1 yemek kaşığı maydanozu bir bardak kaynar suyun içinde demleyerek günde 3 kez içebilirsiniz.

Karnabahar:  3 su bardağı kaynamakta olan suyu içerisine 250 gr karnabahar atılarak  tencerenin kapağı kapalı olarak 2-3 dk daha kaynatılır..Ardından ocağın altı kısılarak 10 dk demlenmesi beklenir.Hazırlanan kür sabah akşam olmak üzere yarı yarıya içilir.7 gün aynı işlem uygulanır ve 3 gün verilen aranın  ardından tekrar 7 gün uygulama 3 gün ara şeklinde 21 gün devam edilir.

Aynısafa çayı: 1 bardak kaynamış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı aynısafa ekleyerek 10 demlemenin ardından tüketin aynı işlemi uygulayarak elde edeceğiniz papatya çayıda önerilerimiz arasındadır.
OTURMA BANYOLARI:
Papatya çiçeği: 3 yemek kaşığı papatyanın üzerine 500 ml kaynatılmış su dökülerek kapalı bir kavanoz içerisinde 10 dk bekletilir. süzülür ve 10 lt suyun içerisine dökülerek oturma banyosu yapılır.

Cadı fındığı yaprağı ve kabuğu 50 gr cadı fındığı yaprağı veya kabuğu ince ince kıyılarak üzerine 1 lt kaynar su dökülür ve kapalı bir kavanozda 10 dk demlenmeye bırakılır.Ardından elde edilen suya 19 lt su daha ilave edilerek oturma banyosu yapılır.

3 yorum:

  1. Çok yararlı bilgiler :) takibe aldım bende ziyarete bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.Faydam oluyorsa ne mutlu bana.Hemen geliyorum ziyaretine.listemde göremedim seni :) ama ben takibe aldım seni.hoş bir blog

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.