31 Ekim 2015 Cumartesi

Eller Neden Çatlar? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

      Kışın soğuk havasından yazın ise güneşin sıcak etkisinden mevsimsel değişiklikler sebebiylede      elleriniz etkilenerek kuru ve çatlar.Bunun yanı sıra deniz,kum,toprak.kullanılan kimyasal  temizlik ürünleri ve kozmetik ürünlerinde etkisiyle kabuklaşan kuruyan elleriniz bazen kanamaya kadar gidebilir.
Eller çok sık suyla muhatap olan bir uzuvumuzdur sık sık yıkanma ihtiyacı olduğu için nemlendirme süresi fazla uzun sürmemektedir.Her nekadar ellerimize bakarsak bakalım kimyasal ürünle kullanırken eldiven takmadığımız sürece ellerimiz için yaptığımız bakımlar uzun süreli sonuç vermeyebilir.Bazen kuruyan ellerde kabuklanmayla birlikte yaralar oluşabilir ve bu yaralar kanama noktasına kadar gelebilir.Tedavi edilmediği taktirde egzamaya kadar dönüşebilir.
    Ellerimizin bakımını yapmak için pahalı kozmetik ürünlerine bir ton para vermemize gerek yok.Herkesin evinde mevcut olan ürünlerle ellerimize bakım yaparak yumuşacık ipeksi ellere sahip olabiliriz. Peki nasıl?

ELLERE YUMUŞACIK İPEKSİ GÖRÜNÜM KAZANDIRACAK ÖNERİLER
 -1 litre suyun içerisine 1 avuç ısırgan otu koyun ve kaynatın. ılıdıktan sonra ellerinizi bir süre bu suda bekletin.
 -2 çorba kaşığı tatlı badem yağı ve 1 tatlı kakao yağını karıştırarak biraz ısıtın ve ellerinizdeki çatlak yerlere bu karışımı sürün.

-1,5 su bardağı sıcak suyun içerisine ikişer damla gül ve papatya yağı ekleyerek 30 dk ellerinizi bu suda bekletin ve ardından yumuşak bir havlu yardımıyla kurulayarak nemlendirici sürün.

-Gece yatmadan önce ellerinize bol bol vazelin sürün ve eldiven geçirerek yatın sabah kalktığınızda ellerinizi ılık suyla yıkayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın.

-1 tatlı kaşığı zeytin yağını 2 damla limonla karıştırarak ellerinize masaj yaparak sürün.Yarım saat bekletin.

-1 adet patatesi haşlayarak püre haline getirin.içerisine 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ekleyerek ellerinize uygulayın  30 dakikalık bekleme süresinin ardından ılık suyla yıkayarak durulayın.

-1 yemek kaşığı zeytinyağını ocakta yarım dakika kadar ısıtın kesinlikle kızdırmayın yakmayın.daha sonra içerisine 2 çay kaşığı bal ekleyerek ellerinize masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika bekletin.Ardından ılık  suyla durulayın.

  Ellerinizin nem dengesini koruduğunuz ve kimyasal ürünlerde eldiven kullandığınız sürece verdiğimiz kürler ellerdeki çatlak oluşumunu ortadan kaldıracak ve yumuşacık ellere sahip olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.